https://www.insurer.pro
·
·
·


2287
, 13 2017
20:15

Κποια πργματα που γραχα στον Ελεθερο Τπο

«Πντους» ναντι του δημσιου συστματος υγεας φανεται να κερδζει τα τελευταα χρνια η ιδιωτικ ασφλιση. Σμφωνα με πρσφατη ρευνα της ΝΝ Hellas, περπου δο στους 10 λληνες εμπιστεεται σμερα την ιδιωτικ υγεα, με να ποσοστ πριξ του 7% να βασζεται αποκλειστικ σε αυτν. «Η ιδιωτικ ασφλιση υγεας δεν ρχεται και δεν μπορε να αντικαταστσει τη δημσια. Σε σες χρες γνεται αυτ το κστος της πρτης εναι πολ υψηλ», σημεινει στο «Ασφλιση & Συντξεις» ο εξειδικευμνος ασφαλιστικς σμβουλος, κ. Γεργιος Αραμπατζς, για να προσθσει: «Δυστυχς, μως, προβλματα, πως λστες αναμονς, μη διαθσιμα κρεβτια στην εντατικ, ελλεψεις υλικν και φαρμκων, ελλεψεις ιατρν και νοσηλευτν, προβληματικς κτιριακς εγκαταστσεις, πολωρες αναμονς στα επεγοντα, τα ακομε καθημεριν και πιστεουμε τι δεν θα τα αντιμετωπσουμε ποτ εμες τα παιδι μας».

Σμφωνα με τον διο, η ιδιωτικ ασφλιση καλπτει τα κεν του δημοσου συστματος, πως, για παρδειγμα:

 • Επεμβσεις χωρς αναμον σε ιδιωτικ νοσοκομεα
 • Νοσηλεα σε μονκλινο δωμτιο ιδιωτικς κλινικς
 • μεση εξυπηρτηση στα εξωτερικ ιατρεα ιδιωτικς κλινικς
 • Εξειδικευμνες νοσηλεες στο εξωτερικ

Η ιδιωτικ ασφλιση, μως, δεν καλπτει τα φρμακα, προ-υπρχουσες παθσεις κποιον δη ρρωστο, χει συγκεκριμνους ρους αναμονς, αλλ και εξαιρσεις. «Αυτ ακριβς εναι, που πρπει να καλπτει ο δημσιος φορας», εξηγε ο κ. Αραμπατζς.

Πσο κοστζει η ιδιωτικ ασφλιση υγεας

«Εναι μα απ τις πιο συχνς ερωτσεις, που ακοω, πριν ακμα ο ενδιαφερμενος καταλβει τι πραγματικ αγορζει και πσο σημαντικ εναι η ασφλεια υγεας στις μρες μας», τονζει ο κ. Αραμπατζς. πως αναφρει, υπρχουν πολλο παργοντες, που επηρεζουν το κστος ενς συμβολαου, πως η ηλικα, το ποσ συμμετοχς, τα ρια κλυψης και οι εξαιρσεις, που μπορον να διαμορφσουν να συμβλαιο στα… μτρα των ασφαλισμνων.

Ενδεικτικ παραδεγματα

 • Παιδ τριν ετν, για πλρη κλυψη σε συγκεκριμνες κλινικς, που περιλαμβνει κλυψη λων των εξδων νοσηλεας μχρι 300.000 ευρ, χωρς συμμετοχ, κλυψη εξδων στα εξωτερικ ιατρεα – επεγοντα περιστατικ, κλυψη διαγνωστικν εξετσεων με μικρ συμμετοχ, προγραμματισμνες ιατρικς επισκψεις. Κστος: 210 ευρ/τος.
 • Ενλικας 30 ετν, που θλει ακριβς διο με το παραπνω πργραμμα: Κστος: 420 ευρ/τος.
 • Ενλικας 37 ετν, που επιθυμε πλρες νοσοκομειακ πργραμμα, με κεφλαιο ως 1.500.000 ευρ, 100% κλυψη σε λο τον κσμο σε δκλινο δωμτιο, υψηλ πνακα αμοιβν ιατρν και αποφσισε πως μπορε να καλψει ο δημσιος φορας τα πρτα 1500 ευρ της νοσηλεας του: Κστος: 420 ευρ/τος.
 • Οικογνεια με δο παιδι (ηλικες 34,33, επτ και ενς τους) κνοντας να οικογενειακ πργραμμα, με κεφλαιο κλυψης ως 350.000 ευρ σε λο τον κσμο. Και σε αυτν την περπτωση τα πρτα 1500 ευρ θα πρπει να τα καλψει ο δημσιος φορας. Κστος: 710 ευρ/ετησως για λα τα μλη.

Παραδεγματα αποζημισεων

 • Παιδ με πργραμμα χωρς συμμετοχ με τη χρση ΕΟΠΥΥ. Μετ απ ατχημα μεταφρθηκε στα εξωτερικ ιατρεα συνεργαζμενης κλινικς και χρειστηκε να νοσηλευτε για μα ημρα. Συνολικ κστος 543 ευρ. Ο ασφαλισμνος δεν πλρωσε τποτα καθς τα 93ευρ μπκαν απ τον Δημσιο Φορα και τα υπλοιπα απ την εταιρεα.
 • νδρας 41 ετν χει το Νοσοκομειακ Πργραμμα, με συμμετοχ 1500 ευρ και χρειστηκε να υποβληθε σε χολοκυστεκτομ. Η νοσηλεα σε κλινικ Α θσης, η λαπαροσκοπικ χειρουργικ με ρομποτικ μθοδο διρκησε δο ημρες και το κστος φτασε τα 13.000 ευρ. Ο ΟΑΕΕ κλυψε τα 1700 ευρ, με αποτλεσμα ο ασφαλισμνος να μην πληρσει τποτα.
 • Γυνακα ασφαλισμνη σε πργραμμα με συμμετοχ 750 ευρ υποβλθηκε σε χειρουργικ αφαρεση γκου σε συμβεβλημνη κλινικ και ακολοθησε χημειοθεραπεα. Συνολικ κστος 11.000 ευρ, για το οποο δεν πλρωσε τποτα.

Πς να μεισετε το κστος ασφλισης

«Καθς στις μρες μας ο οικογενειακς προπολογισμς συνεχς συρρικννεται οι καταναλωτς εναι λογικ να ζητον λο και πιο οικονομικς λσεις. Στην ασφλεια υγεας, ωστσο, θλει ιδιατερη προσοχ στη σωστ επιλογ προγρμματος και ασφαλιστικς εταιρεας και χι της πλον οικονομικς επιλογς», επισημανει ο κ. Αραμπατζς. Σμφωνα με τον διο, σε γενικς γραμμς οι εταιρεες διαθτουν οικονομικ προγρμματα, τα οποα λειτουργον με ειδικς συνεργασες με ιδιωτικ νοσηλευτικ ιδρματα. νας λλος τρπος, μως, για τη μεωση του κστους εναι η αξηση της συμμετοχς του πελτη. «να πργραμμα, που καλπτει απ το πρτο ευρ, θα εναι πολ οικονομικτερο εν ο πελτης συμμετχει με τον δημσιο φορα του στα πρτα 1500 ευρ των εξδων νοσηλεας», καταλγει.

Απ την Αγγελικ Βελεσιτη , εφημερδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»

https://www.insurer.pro/2-stous-10-asfalisi-ygeias/

Login Capital.gr
  

 
782
, 31 2017
20:02

Με το δημσιο σστημα υγεας σε λο και πιο σχημη κατσταση παρατηρομε μια στροφ των πολιτν στην συμπληρωματικ κλυψη με κποιο συμβλαιο ασφλισης υγεας. Η ιδιωτικ ασφλιση πως χουμε πολλς φορς αναφρει δεν αποτελε εδος πολυτελεας αλλ μια αναγκαα δαπνη που συμπληρνει τα κεν του δημσιου τομα υγεας και θα διαφυλξει τις καταθσεις μας. Παρακτω θα αναφερθομε σε βασικ σημεα που πρπει να προσξουμε πριν επιλξουμε να νοσοκομειακ πργραμμα:

 1. Εξαιρσεις

σως το κυριτερο μρος ενς συμβολαου ασφλισης υγεας εναι οι εξαιρσεις. Οι εξαιρσεις εναι οι ασθνιες και παθσεις για τις οποες δεν θα καλυφθομε. Συχνς εξαιρσεις που συναντμε εναι αλκοολικ ηπατοπθεια, μθη οδηγο κλπ ωστσο υπρχουν και εξαιρσεις τις ποες μπορομε να τις αποφγουμε πως αυτ των συγγενν παθσεων. Κατ καννα σο λιγτερες και πο συγκεκριμνες εξαιρσεις τσο το καλτερο.

 1. Περοδοι αναμονς

Αφορ τις ασθνειες οι οποες αποζημινονται μλις περσει κποιο χρονικ διστημα  πχ κακοθεις γκοι σε 6 μνες, αμυγδαλς, κλες σε 9 μνες κλπ και αναφρονται ξεκθαρα στους ρους τους συμβολαου υγεας. Πολλς φορς χει τχει να ξεχνον οι ασφαλιζμενοι αυτς τις περιδους αναμονς με αποτλεσμα σε μα νοσηλεα να μην αποζημιωθον. Κατ καννα τα συμβλαια μετ απ να χρνο καλπτουν τις περισστερες ασθνειες.

 1. ρια κλυψης αμοιβν ιατρν, δωματου και τροφς

Τα περισστερα νοσοκομειακ προγρμματα χουν πνακα που αναφρει συγκεκριμνα τις αντατες αμοιβς χειροργων και αναισθησιολγων ανλογα με την επμβαση. Εναι να κεφλαιο που θλει ιδιατερη προσοχ και συζτηση με τον ασφαλιστικ μας σμβουλο για να μην βρεθομε πρ εκπλξεων. Καθς υπρχουν περιπτσεις που ο γιατρς μπορε να μας ζητσει μεγαλτερη αμοιβ απο αυτ που προβλπεται. Το διο ισχει και στα υπ ρια για το κστος του δωματου και τροφς.

 1. ριο κλυψης και Ποσοστ κλυψης

Κθε ασφαλιστριο υγεας χει να ριο κλυψης αν τος ενδεικτικ απ 300.000€-1.500.000€, επσης μπορε να συναντσουμε και ρια κλυψης αν περιστατικ πχ 100.000€ αν συμβν. Πραν απ τα ρια κλυψης υπρχουν και ποσοστ κλυψης για παρδειγμα λλα συμβλαια υγεας καλπτουν 100% σε λο το κσμος και λλα που καλπτουν 80% εκτς Ελλδας και 70% στην Αμερικ. Αυτ μεταφρζεται, πως ο ασθενς σε μα νοσημεα 100.000€ θα χρειαστε να καταβλει 20.000€. Υπρχουν και οικονομικ νοσοκομειακ συμβλαι που καλπτουν μνο στην Ελλδα.

 1. Απαλλαγ εκπιπτμενο ποσ

Ως επ το πλεστον τα Ασφαλιστρια Υγεας μας δνουν την δυναττητα να επιλξουμε το αρχικ ποσ εξδων το οποο πρπει να καταβλουμε εμες ο δημσιος φορας μας πχ 500, 1.000, 1.500, 3000 €. σο μεγαλτερη η απαλλαγ τσο χαμηλτερο το κστος της ασφλισης υγεας μας. Δετε παραδεγματα για το πς λειτουργε η απαλλαγ στις αποζημισεις νοσηλεας.

 1. Τρπος ανανωσης και Διρκεια του συμβολαου.

Τα Ασφαλιστρια Υγεας χωρντε σε δυο μεγλες κατηγορες σον αφορ  τον τρπο ανανωσης:

 • ισβια, δηλαδ ισχει για σο ζει ο ασφαλισμνος χωρς να μπορε να του αλλξει η εταιρα του ρους παρ μνο το κστος
 • ετησως ανανεομενα τα οποα κθε χρνο η εταιρα μας στλνει τους ρους και μπορε αναθεωρε το κστος και τις καλψεις για λους τους ασφαλισμνους. Ωστσο υπρχουν εταιρες που μας δνουν εγγηση παροχν και αναφρουν πως δεν μπορον να αλλξουν τους ρους εφσον ο ασφαλιζμενος πληρσει την ανανωση. Υπρχουν ακμα αρκετς παραλλαγς του ρου ανανωσης ανλογα με την εταιρα.

Τλος υπρχουν και νοσοκομειακ προγρμματα τα οποα μπορε να λγουν στα 65 70 (συνθως ομαδικ)

 1. Ανγκη προγκρισης νοσηλεας

Υπρχουν νοσοκομειακ προγρμματα τα οποα για να καλψουν μια νοσηλεα χρειζεται προγκριση αυτς απ την ασφαλιστικ εταιρα. Αυτ δεν εναι απαρατητα κτι σχημο για το συμβλαιο ωστσο ο ασφαλισμνος θα πρπει να γνωρζει ακριβς τον τρπο λειτουργας και να επικοινωνε πντα με τον ασφαλιστικ του σμβουλο για σωστ καθοδγηση. Για τα προγρμματα τα οποα δεν απαιτον προγκριση ο ασφαλιζμενος απλ κνει εισαγωγ με την χρση του κωδικο συμβολαου και κρτας ασφλισης.

Διαβστε την συνχεια εδ

 
  
       e-mail

blog
blog .